Aktuális

Jéggel jön a vihar, riasztás van érvényben

Vasárnapra és hétfőre is riasztást adtak ki, mert jéggel tarkított felhőszakadásra lehet számítani. Délutánig azonban még mindenki bátran menjen ki egy szabadtéri programra a gyerekekkel.

Napközben még nem kell bezárkóznunk a lakásba, napsütés lesz 30-31 fokos hőmérséklettel. Vasárnap este azonban heves zivatar és felhőszakadás zavarja meg a hétvégi időjárást. Dél, délnyugat felől intenzív zivatarok alakulnak ki a Dunántúlon és a Duna-Tisza közén is. Késő este, éjjel a zivatarok akár rendszert is alkothatnak. Heves zivatar is lehet az említett területeken, amelyekhez felhőszakadás (20-40 mm eső), nagyobb méretű jég (> 2 cm) és kis eséllyel kárt okozó szélroham társulhat. A keleti országrész vasárnap még nagy valószínűséggel kimarad a fent említett eseményekből.

Hétfőn ismét jön a vihar: felhőszakadással, jégesővel, a Dunántúlon viszont inkább csak futó záporok lehetnek. A szeles időben 23-28 fok várható.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top