Szeretnél értesítést kapni?

Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.

Engedélyezem Nem kérem
Aktuális

Videó: repülő landolt az M1–M7-esen

Autópályán hajtott végre kényszerleszállást egy Cessna repülőgép, a forgalom ennek ellenére zavartalanul halad Budaörs mellett. Videó a gépről!

Kényszerleszállás mellett döntött egy Cessna repülőgép pilótája hétfő délelőtt az M1–M7-es autópálya Budaörs melletti szakaszán. Cikkünk végén videó! A repülőgép külső- és a felhajtósáv egy részét foglalja el, ennek ellenére a közúti forgalom zavartalan az M1-M7-es fővárosból kifelé vezető oldalán, a 10-es kilométernél. A forgalmat rendőrök irányítják.

Fotó: MTI
Fotó: MTI

Az Útinform tájékoztatásából kiderült, hogy a kisrepülőgép műszaki hibás. 

Vályi Csongor, a budaörsi repülőtér vezetője az MTI-nek elmondta: a pilóta és utasa oktatórepülést hajtott végre, amelyre a budaörsi repülőtérről indultak. Az oktató a felszállás után úgy érezte, gyengül a hajtómű, ezért úgy döntött, kényszerleszállást hajt végre az autópályán. A művelet alatt nem sérült meg senki, az autópályán haladó autók és a repülőgép sem – közölte.
Tájékoztatása szerint a pilótáknak azt tanítják: ha a gép még repül, de már nem irányítható, azaz nincs vonóerő, akkor kényszerleszállást kell végrehajtani egy arra alkalmas területen – mondta. Ebben az esetben az autópálya volt a létező legjobb megoldás – fűzte hozzá.

Fotó: MTI
Fotó: MTI

A videót Pacher Péter küldte:

Tetszett a videó? Iratkozz fel a Youtube csatornánkra!

Címlap

top