Aktuális

79 tantárgyból szóbeliznek emelt szinten az érettségizők

Mától zajlanak az emelt szintű szóbeli érettségik az országban. A középszinten szóbelizőknek még másfél hetük maradt a felkészülésre.

Június 2. és 9. között több mint 43 ezer emelt szintű szóbeli érettségi vizsga zajlik, 164 vizsgahelyszínen, 2866 tantárgyi bizottság előtt – közölte az Oktatási Hivatal (OH).

Az érettségizők emelt szinten 79-féle vizsgatárgyat választottak, ezek mindegyikéből van szóbeli vizsga is. Az emelt szintű vizsgákat a megyei, illetve fővárosi kormányhivatalok szervezik. A szóbeli tételeket az OH készítteti el, és a kormányhivatalok közreműködésével juttatja el a háromtagú tantárgyi bizottságokhoz. Ezek elnökét és tagjait a vizsgaszervező kormányhivatal bízza meg.

A vizsgázó teljesítményét az adott tantárgyi bizottság mindhárom tagja egyéni értékelő lapon külön-külön értékeli, majd az egyéni értékelések egyeztetése után közösen tesznek javaslatot az érettségivizsga-bizottságnak a minősítésre.  A tantárgyi bizottság minden vizsgázóról egyéni osztályozóívet állít ki, amelyet a kormányhivatal megküld az illetékes érettségivizsga-bizottságnak.

A középszintű szóbelik június 13-án kezdődnek majd és 24-éig tartanak.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top