Aktuális

Adj utat a segítségnek! – a molinókkal a segítségnyújtásra figyelmeztetnek az M1-es autópályán

Herceghalom közelében, az M1-es autópálya fölött átívelő egyik hídra helyezték azt a molinót, amelyen az "Adj utat a segítségnek" felirat olvasható. Az akcióval arra szeretnék felhívni a járművezetők figyelmét, hogyan húzódjanak le, ha mentő, tűzoltó vagy rendőrautó halad megkülönböztetett jelzéssel az autópályán.

A molinó valójában segítség és figyelmeztetés arra, hogyan közlekedjünk biztonságosan az autópályákon, amikor megkülönböztetett jelzéssel – szirénával és fénnyel – mentő-, tűzoltó- vagy rendőrautó halad a sztrádán.

Az Adj utat a segítségnek! feliratú molinót kedden az M1-es autópályán, Herceghalom közelében helyezték ki hét másik hasonlóval együtt. A molinókat az Országos Baleset-megelőzési Bizottság készíttette. A tapasztalatok szerint ugyanis az autópályákon közlekedő járművek a biztonsági folyosót csak kevés esetben alakítják ki, amikor megkülönböztető jelzéssel közlekedő jármű halad az úttesten.

Adj utat a segítségnek! - a molinókkal a segítségnyújtásra figyelmetnek az M1-es autópályán

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top