Aktuális

Érdemes várni a tankolással: pénteken ismét csökken a benzin ára

Ha nem életbevágóan fontos ma tankolnod, akkor érdemes két napot azzal várni, hiszen péntektől ismét csökkenti a benzin és a gázolaj árát a Mol.

Bruttó 3 forinttal csökkenti péntektől a 95-ös benzin, és bruttó 2 forinttal a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát a Mol. Az újabb árcsökkentésnek köszönhetően a benzin átlagára péntektől 343-344 forintra, míg a gázolajé 341-342 forintra változik.

A 95-ös benzint szerdától már egyébként is olcsóban tankolhatjuk, ugyanakkor a gázolaj az elmúlt héten még 3 forint drágult. Mindenképpen érdemes tehát várni két napot.

A 95-ös benzint egyébként 2012. április 1-jén lehetett a legdrágábban tankolni, akkor 451 forintot kellett érte fizetni literenként. Gázolajat pedig 2012. január közepén vásárolhattunk a legdrágábban, akkor átlagosan 449 forintért kínálták a benzinkutak.

A mostani üzemanyag-árcsökkentést követően is jellemzően 15-25 forintos különbséget lehet tapasztalni a töltőállomások árai között. Érdemes tehát ezt is figyelembe venni a tankoláskor.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top