Aktuális

Sándor Mária, menekültek és rabok is Hégető Honorka-díjat értek

Az elesettekkel, illetve a hátrányos helyzetben lévő emberekkel foglalkozó riporterek Hégető Honorkáról elnevezett elismerését idén a 24.hu, az Index és az RTL újságírói kapták, de az Átlátszót is díjazták.

Belicza Bea, a 24.hu, Jellinek Dóra és Szász Barna (Indexvideo), valamint Moskovics Judit, az RTL Házon kívül című műsorának riportere kapta idén a Hégető Honorka-díjat.

Megosztott díjat vehetett át az Átlátszó.hu szerkesztősége a Kisemmizett gazdák a Hortobágyon című filmért, illetve Bíró Bori (Északi Támpont) a Józan babák című videóért. A Telenor különdíját az Átlátszó.hu csapata nyerte – számol be a 24.hu.

Belicza Beával kapcsolatban a zsűri elnöke, Weyer Balázs kiemelte: szokatlan, hogy valaki ilyen mennyiségben, ugyanakkor ilyen minőségű anyagokat tegyen le az asztalra, mint azt a 24.hu újságírója tette. Belicza 13 anyaggal nevezett, köztük egy rabokról forgatott videóval, amit a zsűri külön kiemelt.

Az Indexvideó két riportere A kemény kommentelő esete az igazi menekülttel című munkájáért, Moskovics Judit riporter az RTL Házon kívül című műsorának Sándor Máriával foglalkozó epizódjáért érdemelte ki az elismerést.

A 2003-ban létrehozott díj az autóbalesetben elhunyt Hégető Honorka, az RTL Klub egykori munkatársának emlékét őrzi. A riporter az elesettekről, illetve a hátrányos helyzetben lévő emberekről készített anyagaiért 1999-ben Tolerancia díjat kapott.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top