Aktuális

A kukások tesznek a foci-Eb-re – arcpirítóan koszos Párizs

Térdig járhatnak a szemétben a Párizsba utazó futballszurkolók, ugyanis a szemétszállítók 10 napja tartó sztrájkja miatt óriási a kosz a francia fővárosban. Mindez egy nappal a foci-Eb előtt meglehetősen kínos, és igencsak rosszul érinti a francia országimázst.

Fuldoklik a szeméttől és bűzlik a párizsi kerületek fele. A pénteken kezdődő foci-Eb előtt mindez meglehetősen kellemetlen nemcsak a helyieknek, de a fővárost elözönlő szurkolók szempontjából is.

Párizsban tizedik napja sztrájkolnak a szemétszállítók, sőt néhány napja a vasutasok is beszüntették a munkát, így nemcsak az egyre növekvő kosz miatt főhet a város vezetőinek a feje, de a vonatközlekedésben is jelentős fennakadásokra kell számítani. Mindez igencsak rosszul érintheti a Franciaország imázsát is.

És nem csak Párizsban járnak térdig koszban az emberek, a dél-kelet-franciaországi Saint-Etienne-ben, ahol négy foci meccset játszanak majd a csapatok, már nyolcadik napja büdösödik az utcán a szemét a kukások munkabeszüntetése miatt. És nagyon úgy tűnik, a következő napokban a sztrájk Marseille-re is átterjedhet.

És itt még nincs vége a franciák megpróbáltatásainak, ugyanis könnyen előfordulhat, hogy pénteken, a foci-Eb nyitónapján Párizs tömegközlekedése is megbénulhat, ha a vállalat dolgozói ismét sztrájkba lépnek.

Nos, a pattanásig feszült helyzetben csöppet sem irigyeljük a politikai döntéshozókat és persze a foci-Eb meccseire kíváncsi szurkolókat sem.

(Inforádió)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top