Aktuális

Botrányos! Gyerekek síremlékeit rombolták szét Únyon

Két fiú emlékét őrizték azok a faragott kövek, amelyeket valaki a napokban lerombolt. Az anya teljesen összetört.

Egy 16 éves, motorbalesetben elhunyt fiú, Béci, és öccse, a kétéves Boti emlékét őrizték azok a kövek, amelyek Úny határában, közterületen őrizték a gyerekek emlékét. Ott, ahol a nagyobb gyerek az édesanyja karjai között halt meg. A faragott sírköveket a helyi hatóságok engedélyével helyezte oda a fiúk anyja, aki folyamatosan ápolta a kis területet. Róla így ír a Kemma.hu újságírója:

“Sok éve ismerem ezt az asszonyt. Nem, hiszem, hogy valaha is találkoztam hozzá mérhető érzelmi intelligenciával rendelkező emberrel. Vagy akár zsigerileg jobb emberrel. Az ilyesmit nem az iskolák számával mérik. … Csodás takarítónő, aki minden értelemben képes nemcsak tisztaságot, hanem rendet is teremteni munkaadói privát életében. Intelligensen csinálja ezt is, nem tolakodóan, barátsággal.”

Mindenki értetlenül áll az eset előtt. Az asszony most azt fontolgatja, hogy feljelentést tesz a rendőrségen. Egyelőre nem állítja helyre a síremléket, mert attól fél, újra szétrombolnák. Azt pedig már nem bírná elviselni.

Teljesen egyetértünk a lap újságírójával, aki így vélekedik: “Kinek és főleg miért állt érdekében szétverni ezt a helyet? Milyen lény az, aki két halott gyerek emlékét s vele együtt egy élő asszony nagy nehezen megszerzett békéjét, kalapáccsal vagy bármivel, tökéletesen oktalanul, megsemmisíti? Kinek és mire jó ez?… Félrement bosszú, valaki más vagy valami más miatt? Ezt a kérdést még feltenni sem érdemes, nemhogy megkísérelni rá a választ.”

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top