Aktuális

Hihetetlen, csodálatos magyar eredmény: megvertük Ausztriát!

A magyar válogatott 44 év után csodálatos győzelemmel tért vissza az Európa-bajnokságra.

A magyar válogatott a foci-Eb 2016 tizenegyedik mérkőzésén okos, taktikus játékkal 2:0-ra győzte le a nagyon erős selejtező csoportból érkező osztrák válogatottat. A győzelem annál értékesebb, mert válogatottunkon kívül eddig csupán a német és olasz válogatott rúgott két gólt.

Stieber Zoltán mattolja Almer kapust: 2-0
Stieber Zoltán mattolja Almer kapust: 2-0

A mérkőzés hatalmas osztrák helyzettel kezdődött, majd enyhe osztrák mezőnyfölény mellett zajlott az első félidő. A játékvezető egyperces hosszabbítását követően 0:0-s döntetlennel végződött a játékrész.

A második félidőben eltűnt az osztrák fölény, majd szinte hihetetlen dolog történt: a 62. percben több magyar és osztrák helyzet után Szalai Ádám Kleinheisler okos, fontos passzát követően a legjobbkor talált be a labancok hálójába. Ezzel Kű Lajos 44 évvel ezelőtti gólja után ismét gólt rúgott válogatottunk az Európa-bajnokságon.

Ezek után szinte azonnal kiállítottak egy osztrák játékost, Aleksandar Dragovicot. Emberelőnybe került válogatottunk pedig Stieber Zoltán 87. percben rúgott góljával állította be a 2:0-s végeredményt a demoralizált ellenféllel szemben. A mérkőzésről részletesebben itt olvashatsz. Négy nap múlva folytatás Izland ellen.

Utoljára 1998-ban győztük le Ausztriát, érdekesség, hogy Király Gábor, az Eb legöregebb játékosa akkor debütált a magyar válogatott színeiben.

Olvass további érdekességeket a foci-Eb-ről:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top