Aktuális

Felborult egy iskolabusz Romániában, több halott

12–17 éves gyerekeket szállított a Brassó megyei Persány közelében a felborult autóbusz. A balesetben négyen a helyszínen meghaltak, 27 diákot kórházba kellett szállítani, közülük ketten életveszélyes sérüléseket szenvedtek.

A jármű Jászvásárról indult el pénteken hajnalban, amely a 12–17 éves néptáncos gyerekeket az aradi fesztiválra szállította volna. A közel nyolcszáz kilométeres út felét már megtették, amikor az autóbusz egy éles kanyarban a sávokat elválasztó betonfalnak ütközött, majd megpördült és az oldalára borult. Négyen a helyszínen meghaltak.

A román mentőszolgálatnál a balesetet követően azonnal a legmagasabb szintű, vörös riasztást léptették életbe. A sérült gyerekeket a brassói kórházakba szállították. Két fiatalt életveszélyes sérülésekkel ápolnak. A közúti baleset körülményeiről még annyit elárultak a román hatóságok, hogy a 25 üléses autóbuszban a megengedettnél többen utaztak.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top