Aktuális

A magyar szülők harmada kikészül a gyerekekkel nyaralástól

Az iskolai vakáció kezdete előtt egy turisztikai akciócsoport kérdezte a fővárosi szülőket arról, szívesen jönnének-e a Balatonra nyaralni. A többség igent mondana a meghívásra, de fárasztónak érezné a családi vakációt. Ráadásul rossz időben nehezen találnának olyan programot, amelyek a családok közös szórakozását szolgálná.
A felmérést a Füred kapitány és barátai turisztikai akciócsoport végezte. A nem reprezentatív célcsoport-kutatásban 230 gyakorló, 10 évnél fiatalabb kisgyermeket nevelő anyukát és apukát kérdeztek meg a játszótereken. Az adatokat 2016. június 1–15. között gyűjtötték.
 

Egy év alatti babákkal a szülők 75 százaléka még nem fogadná el a meghívást, nehéznek és fárasztónak érzi a gyerek számára az utazást. Ugyanakkor a több vagy idősebb gyermekeket is nevelő családok 87 százaléka szívesen jönne a tó partjára. A játszótereken megkérdezettek teljesen egyetértettek abban, hogy csak olyan településre látogatnának, ahol van a gyermekek számára kijelölt külön partszakasz, strandnegyed. 65 százalékuk a déli part sekélyebb vizű oldalát választaná, ha most indulna a Balatonra. 

A magyar szülők harmada kikészül a gyerekekkel nyaralástól

A kisgyermekkel utazó családok, szálláshelyek típusát tekintve inkább a hoteleket részesítenék előnyben. A családok 64 százaléka itt foglalna szállást. Ezekben a legfontosabb számukra az lenne, hogy a szálloda rendelkezzék bababarát felszereltséggel. Ugyanakkor 35 százalékuk szívesen lecserélné a hotelt apartmanra, vagy foglalna szállást szobakiadóknál, ha biztos lehetne abban, hogy ott is gyerekbarát módon fogadják a vendéget.

A felmérést végző csoport arra is rákérdezett, hogy a gyerekkel való közös vakációt  fárasztónak vagy igazi pihenésnek érzik-e a szülők. Az esetek 33 százalékában mondták azt, hogy megterhelő tud lenni a gyerekekkel való nyaralás. 

Nyaralj még velünk!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top