Aktuális

Pásztorba csapott a villám

Tornádószerű vihar csapott le Erdélyre.

A vasárnap esti vihar Romániát sem kímélte – számolt be a transindex.ro. A legnagyobb pusztítás Maros és Temes megyékben volt, ahol egy pásztorral és közvetve egy kétéves kisgyermekkel is végzett a tornádó erejű szél. A tornádószerű vihar a Maros megyei Kutyfalván és a szomszédos Marosdátoson okozta a legnagyobb károkat. A két településen közel 300 ház tetőszerkezete sérült meg, az orkánerejű  szél elragadta a tetőcserepeket.

A vihar Kutyfalván alig tíz perc alatt hét házat teljesen tető nélkül hagyott, és két templom tornyának a fedelét is letépte, Marosdátoson öt ház maradt teljesen tetőzet nélkül.

A romániai meteorológiai szolgálat hétfőn újabb első fokú (sárga jelzésű) figyelmeztetést adott ki a Partiumra, a Bánságra és Erdély nyugati megyéire. Itt hétfőn és kedden 11 óráig heves esőzések, viharok várhatók. A csapadékmennyiség helyenként akár a négyzetméterenkénti 50 litert is meghaladhatja.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top