Aktuális

Bombariadó miatt lezárták Brüsszel egyik legnagyobb bevásárlóközpontját

Az egyik legforgalmasabb bevásárlóközpontot zárták le Brüsszelben újabb bombarobbantási kísérlet miatt. A rendőrség elfogott egy férfit, aki hasonló szerkezetet viselt, mint a novemberi párizsi merényletek elkövetői.

Bombariadó miatt lezárták Brüsszel belvárosának egyik legnagyobb és legforgalmasabb bevásárlóközpontját és annak környékét. A feltétezett gyanúsítottat elfogták, a kormány válságstábot hívott össze – írta a La Libre Belgique Journal belga napilap kedden.

A rendőrség tájékoztatása szerint a reggeli órákban elfogott férfi a novemberi, Párizsban elkövetett merényleteteknél használt robbanóövhöz hasonló szerkezetet viselt. A csomagot az arra szakosodott speciális egységek még vizsgálják Brüsszelben.

Charles Michel belga miniszterelnök lemondta keddi programjait, és válságstábot hívott össze az újabb terrorveszély kivédése érdekében.

Fotó: La Libre
Bombariadó miatt lezárták a bevásárlóközpontot (fotó: La Libre Belgique)

Frissítés!

Időközben újabb fejlemények érkeztek a reggeli bombariadóval kapcsolatosan.

Az elfogott férfi csomagját megvizsgálták a tűzszerészek, amelyben nem találtak robbanószerkezetet. Az is biztosra vehető, a 26 éves férfi maga készítette a megtévesztő csomagot, és a bombarobbantásról is ő értesítette a rendőrséget.

A megtévesztő riasztás ellenére Brüsszelben továbbra is rendkívüli készültséget tartanak fenn a biztonsági szolgálatok.

A bevásárlóközpontot, a metróállomást és a környéket hamarosan ismét megnyitják.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top