Aktuális

Őrizetben a halálos vízitúra-baleset felelősei

14 vízitúrázó gyerek életét vesztette a Szjamozero tavon a hétvégén – gondatlanság vádjával őrizetbe vették Anatolij Kovalenkót, a karéliai fogyasztóvédelmi felügyelet vezetőjét.

A fogyasztóvédelmi hatósághoz tavaly több panasz is érkezett a gyerekek nyaraltatására szakosodott kft. ellen, amelynek egyébként nem volt engedélye vízitúrákat szervezni. Kiderült, hogy a felügyelet egyszer sem lépett fel a vállalkozás ellen, amely a bejelentések szerint az egészség- és járványügyi előírásokat sem tartotta be. A szövetségi nyomozóhatóság kezdeményezte a bíróságnál az üdültető cég igazgatója és helyettese letartóztatását. Korábban őrizetbe vettek két oktatót is.

Ahogy arról korábban mi is beszámoltunk, a Szjamozero tavon 47 vízitúrázó gyerek került viharba, akikre négy tapasztalatlan, mindössze 17–19 éves oktató felügyelt. A mentőkhöz az első bejelentés egy Kudama nevű faluból érkezett, ahová az egyik túlélő kislánynak sikerült elvergődnie.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top