Aktuális

Szenzáció: gólzáporos döntetlen Portugália ellen

A gólzáporos magyar-portugál mérkőzésen esett az Eb eddigi legtöbb gólja.

Magyarország csapata bátran, ügyesen fegyelmezetten kezdett a foci-Eb 2016 záró csoportmeccsén az erős, de eddig nyeretlen Portugália ellen, akik gyorsan dűlőre akarták vinni a dolgot, erős nyomás alatt tartva Király Gábor portáját.

Gera Zoli bünteti Rui Patrício kapust 1:0
Gera Zoli bünteti Rui Patrício kapust 1:0

Folyamatos nyomásnak kitett játékosaink gyors kontrákkal próbálkoztak, mígnem a 19. percben egy ilyenből gólt szerzett Gera Zoli (1:0). A portugál csapatnak innentől muszáj volt folyamatosan támadnia, kísérleteiket védőink rendre higgadt, ügyes megoldásokkal semlegesítették. A 43. percben aztán Cristiano Ronaldo gyönyörű passzából Nani talált be a magyar hálóba így a szünetre 1:1-es döntetlennel vonult a két csapat.

 A második félidő elején egymagában annyi gól esett, mint egy átlagos Eb-meccsen: Dzsudzsák a 47. percben betalált, két perc múlva C.Ronaldo válaszolt, majd Dzsudzsák az 54. percben alakította 3:2-re az állást. Ezek után percekig gól nélkül unatkoztunk, de C.Ronaldo a 62. percben Quaresma átadásából 3:3-ra alakította a mérkőzés állását, életben tartva Portugália továbbjutásának esélyét.

A hajrára Bernd Storck Stieber Zolit is becserélte, aki Ausztria ellen már eredményes volt. A döntetlen mindkét csapatnak megfelelő volt, így a 3:3-mal válogatottunk hatalmas meglepetésre veretlenül az F csoport élén végzett, kivívta a világ fociszerető közönségének csodálatát. Ma este nagy ünneplés lesz a Kárpát-medencében. Folyt. köv. a belga vagy a svéd válogatott ellen…

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top