Aktuális

Így csaptak le a rendőrök a borsodi droglaborra – videó

Ipari mennyiségű heroin készülhetett volna abból a morfinszármazékból, amelyet a borsodi Felsődobsza mellett található telephelyen gyártottak. Az eddigi legnagyobb droglabort számolták fel a pénzügyőrök a rendőrség segítségével. Videó, amint lecsapnak a bűnözőkre.

Az elmúlt évek egyik legnagyobb kábítószerfogását hajtották végre a NAV és a rendőrség szakemberei szerdán. A pénzügyőrök egy ideje már figyelték a magyar–ukrán csoportot, amely nagy mennyiségű vágott dohányt állított elő illegálisan. Tudomásukra jutott az is, hogy a bűnszervezet tagjai olyan berendezést állítottak össze, amely alkalmas lehet kábítószer előállítására.

A NAV nyomozói a rendőrökkel közös akcióban ellenőrizték a telephelyet, ahol több mint öt tonna mákszalmát, több száz liter hígítót és ecetet, speciális eszközöket találtak és foglaltak le.

A bizonyítékok alapján egyértelmű, hogy a felsődobszai droglaborban kábítószer gyártását tervezték, hiszen a szárított mák oldószeres feloldásával, préselésével, majd a préselt termék főzésével olyan alapanyagot állítottak volna elő, amit már a heroin készítéséhez használhattak volna. A drogot külföldre szánták.

A razzia során tizenkét embert állítottak elő, hallgattak ki gyanúsítottként vagy tanúként. Kábítószer előállításának gyanúja miatt végül hét embert vett őrizetbe vette a rendőrség, akikre első körben előzetes letartóztatás vár.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top