Aktuális

Új módszerrel fosztották ki a debreceni nénit

A Hajdú-Bihar megyei rendőrök elfogtak egy nőt, aki a megalapozott gyanú szerint kifosztott egy idős nénit Debrecenben. Ismeretlen társát még keresik.

A trükkös tolvaj C. Lászlóné és ismeretlen társa 2015. december 4-én bement egy Debrecen, Csengő utcai társasházba, ahol becsengettek egy ott lakó 80 éves asszonyhoz. Egy segélyszervezet munkatársainak adva ki magukat, a néni figyelmét elterelve több százezer forint készpénzt és arany ékszert loptak a lakásból, majd elmenekültek.

Új módszerrel fosztották ki a debreceni nénit

A nyomozók azonosították a 40 éves C. Lászlónét, akit 2016. június 24-én Debrecenben elfogtak, és őrizetbe vettek. Társát még keresik, írja a police.hu

Erre figyeljünk!

A hasonló esetek elkerülése érdekében a Hajdú-Bihar megyei rendőrök a következőkre hívják fel a figyelmet: Egészséges bizalmatlansággal és óvatossággal fogadják az idegeneket! Ne engedjenek be ismeretleneket az udvarra, házukba, lakásukba, bármilyen ügyre hivatkoznak, bármilyen jó üzletet kínálnak, vagy éppen segítséget kérnek!

Otthon ne tartsanak nagy mennyiségű készpénzt, jelentős értékeket! Az otthonuk ajtaját, kapuját tartsák zárva!

Gyanús idegenek látogatása esetén jegyezzék meg személyleírásukat, gépjárművük rendszámát, hívják a 107-es vagy a 112-es segélyhívó számok valamelyikét, és mondják el a rendőröknek, mit tapasztaltak.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top