Aktuális

Egyelőre börtönben marad a skálás gyilkos

Egyelőre nem kerülhet szabadlábra a Skála-gyilkosság életben lévő elkövetője, Bene László. Az ügyben döntést hozó bíró elnapolta a tárgyalást.

A tárgyalás elnapolására azért volt szükség, mert az igazságügyi szakértő nem vont be pszichológust a skálás sorozatgyilkos személyiségéről szóló szakvélemény elkészítésébe, bár ezt a bíróság kötelezően előírta. A szeptember hetedikére elnapolt tárgyalásra ezért ki kell egészíteni a sorozatgyilkosról szóló igazságügyi elme-orvosszakértői véleménnyel.

Egyelőre börtönben marad a skálás gyilkos

Bene Lászlót 1996-ban ítélték el, három ember aljas indokból történő meggyilkolása miatt. Márciusban első fokon a férfi feltételes szabadságra bocsátásáról döntöttek, tízéves próbaidő mellett, pártfogói felügyelettel. A bíróság által előírt különleges magatartási szabályok megszegése esetén – ügyészi indítványra – a feltételes szabadság megszüntethető.

Az ügyészség fellebbezése nyomán a Szegedi Törvényszék három bíróból álló másodfokú tanácsa megalapozatlanság miatt hatályon kívül helyezte a döntést. A tanács előírta az elsőfokú bíróságnak, hogy a megismételt eljárásban szerezzen be szakértői véleményt az elítélt személyiségszerkezetéről.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top