Július 1. és augusztus 31. között a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) és a megyei kormányhivatalok szakemberei közösen ellenőrizik az idegenforgalmi szempontból frekventált helyeket, a nagy tömegeket megmozgató rendezvényeket, fesztiválokat, vásárokat, fagylalt-előállítással és -forgalmazással foglalkozó cégeket, az utcai vendéglátó egységeket, a büfékocsikat és a mozgó vendéglátókat – közölte a Földművelésügyi Minisztérium (FM).
Ezek mellett kiemelt figyelemmel vizsgálják a külföldi eredetű UHT tejeket, a fagylaltokat, az előre csomagolt, fűszerezett, előkészített baromfitermékeket, a nyáron is népszerű halételeket, a sütőolajokat, a szezonális zöldségeket és gyümölcsöket, illetve a kerámiaedényeket, és folytatódik a kistermelői élelmiszerek ellenőrzése.
A hatósági szakemberek által vett mintákat minden esetben a Nébih laboratóriumaiban vizsgálják.