Aktuális

Hatalmas tábort épít Ausztria Hegyeshalomnál   

Az osztrák hatóságok a menedékkérők regisztrációs pontját építik fel Miklóshalma (Nickelsdorf) határában, a kamionterminálon.

Februárban jelentette be Ausztria akkori belügyminisztere, Johanna Mikl-Leitner, hogy a menekültáradat kezelésére több beléptetőpontot hoznak létre határaikon, így Hegyeshalom szomszédságában is.

A török kamionosok helyét szír menekültek veszik át a terminálon - Bertleff András, kisalföld.hu
A török kamionosok helyét szír menekültek veszik át a terminálon – Bertleff András, kisalföld.hu

Az őrvidéki Miklóshalmánál (Nickelsdorf) és Rábakeresztúrnál (Heiligenkreuz) is ilyen pontokon fogadják majd a menekülteket az osztrák hatóságok, a tervezett konténerkomplexumokban, az eddiginél rendezettebben – írja a kisalfold.hu.

Most a hegyeshalmi kishatár melletti kamionterminálon épül fel az a 130 konténerből álló tábor, ami a Burgenland Tartományi Rendőrkapitányság szerint kettős feladatot kap. Az egyik blokk a regisztráció helyszínéül szolgál, itt kérdezik ki az illegális határátlépőket, a másikban pedig a menedékkérelmeket dolgozzák fel. A régi határállomás épületében pedig rendőrőrs nyílik,egyben a terület elkerítéséről is gondoskodnak. 
Jelenleg napi 150 migráns érkezik az osztrák határra. Számuk sokkal kevesebb a tavalyinál, viszont egyre többen maradnának közülük Ausztriában. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top