Aktuális

Birkákkal csinálták meg a saját Google Street View-jukat a Feröer-szigetiek

A Google Street View nem volt hajlandó elmenni hozzájuk, így a szigetlakók megoldották a dolgot a maguk módján.

A Feröer-szigetek meglehetősen félreeső hely az Atlanti-óceán északi részén, alig 50.000 lakossal és többnyire nehezen járható tereppel. Bizonyára ez lehetett az oka, hogy a Google Street View projektből egyszerűen kihagyták őket, hiába várták a 360 fokban vevő kamerákkal felszerelt feltérképező csapatokat a lakosok.

De az itteniek nem estek kétségbe, inkább a sajátos helyi viszonyaiknak megfelelő módszert találtak ki: ez a Sheep View. Összesen öt birkát állítottak hadrendbe (egyébként mintegy kétszer annyi birka él a szigeteken, mint ember), akik a megfelelő speciális kamerákkal és az ezek működését biztosító napelemekkel a hátukon járják be mind a 18 szigetet, és készítenek felvételeket, melyeket később az emberek feltöltenek a Google Street View rendszerébe.

A kamerázó birkák a maguk – sokszor meglepően viharos – tempójában és meglehetősen kiszámíthatatlan módján járják végig a szigeteket, viszont eljutnak olyan helyekre is, ahová autóval ez lehetetlen lenne. Mindennek ellenére a Feröer-szigetek lakói petíciót nyújtottak be a Google-nak, amiért kihagyták őket a Street View-ból.

Google helyett Birka Street View
Google helyett Birka Street View
Google helyett Birka Street View

Forrás: dailymail.co.uk

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top