Aktuális

Alagút kötheti össze a Szent János és a Kútvölgyi kórházat

Alagúttal kötnék össze a jelenleg átalakítás alatt lévő Kútvölgyit a János kórházzal. De más változásokat is terveznek...

 Cserháti Péter, az új budapesti kórházfejlesztés előkészítéséért felelős miniszteri biztos az Inforádiónak azt mondta: a Szent János Kórházat és a Kútvölgyit egy alagúttal kötnék össze, valamint változna a környék közlekedése is.

“Esetleg a Gábor Áron utca folytatásában a honvédelmi ingatlanon és a villamossíneken keresztül egy keresztút alakulhatna ki, amelyik föl tud vinni és le tudja vágni azt az éles fordulót a Szilágyi Erzsébet fasor végén. A másik irányból most a fogaskerekű vágja el a Városmajor utcai klinikát ettől a tömbtől, ha ott egy összeköttetést tudnánk létesíteni, a fogaskerekű fölött, akkor abból az irányból is javítható a megközelíthetőség” – mondta a biztos.

Alagút kötheti össze a Szent János és a Kútvölgyi kórházat

Szó volt még arról is, hogy a SOTE Kútvölgyi tömbjében szeretnének létrehozni magas szintű diagnosztikával, összevont műtőblokkal, high-tech képalkotóval, emelt CT-diagnosztikával. Felmerült a Sportkórház kérdése és az úgynevezett G épületének lebontása, átalakítása. Valamint, hogy 2017 nyarán lesz egy második ütem, amikor azok az intézmények kerülnek majd fókuszba, amelyek a mostani fejlesztéseknél nem érintettek.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top