Aktuális

Durva árhullám közelít Budapest felé

Az Országos Vízjelző Szolgálat előrejelzése szerint várhatóan négy métert emelkedik a vízszint az elkövetkező napokban. Felső-Ausztriában már árvízveszély alakult ki.

Ez azt jelentheti, hogy bár a Duna Budapestnél július 13-án még 223 centin áll, de 19-ére már 611 centis állást jósolnak, ami közel négy méteres vízemelkedést jelent. Nagybajcsnál a legerősebb, harmadfokú árvízjelzést közelíti meg a várt vízmagasság, itt a július 11-i 189 centiről 17-ére 569 centire fog emelkedni a Duna. Komáromnál 17-18-ára eléri a vízszint ez elsőfokú vészjelzés szintjét, Esztergomnál, Vácnál, Mohácsnál és Budapestnél pedig meg is haladja majd, írja a vízjelző szolgálat.

 Az Egyesület a Római Partért arra hívja fel a figyelmet, hogy az elöntött területeken fennállhat a fertőzés veszélye, és hogy a teljes Csillag-hegyi öbölzet lakossága, azaz 55 000 ember végleges árvízvédelme még ez ideig megoldatlan. A Római part 70 hektáros területe 1952 óta van leválasztva a III. kerületről egy földgáttal.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top