Aktuális

Ilyen ruhában feszítenek majd sportolóink a paralimpián

Bár nem piros-fehér-zöld, a magyaros motívumok azért megjelennek. Ezekben a formaruhákban vonulnak majd parasportolóink.

Most láthatta először a nagyközönség a magyar paralimpiai csapat riói formaruháját, illetve egyedi sportruházatát  a Várkert Bazárban rendezett divatbemutatón.
Kihirdették a csapat végleges névsorát is. A harminckilenc sportoló közül tízen úszásban, hatan asztaliteniszben, öten-öten kerekesszékes vívásban és atlétikában, négyen parakajakban, ketten-ketten lövészetben, cselgáncsban és erőemelésben versenyeznek, egy-egy sportoló pedig evezésben, kerékpárban és kerekesszékes teniszben indul a Magyar Paralimpiai Bizottság tájékoztatása szerint.

A 39-es létszám igazán szép eredmény, hiszen húsz százalékkal haladja meg a négy évvel ezelőtti, londoni kvótaszámot. A csapatot a sportolók mellett edzők, orvosi stáb, csapatiroda és személyi kísérők alkotják, összesen hatvannégy fős delegáció utazik Brazíliába.

A magyar paralimpiai csapat eskütételére augusztus 28-án, a Nemzeti Színházban kerül sor, a csapat zászlaját pedig a hetedik paralimpiájára készülő paralimpiai bajnok, Ráczkó Gitta úszó viszi majd.

A formaruházatot a Celeni készítette el, a tervező Cselényi Eszter kék-barna-fehér színű kollekciója a hagyományos magyar motívumokat és modern szabásmintát ötvözi. A tervező ügyelt arra, hogy a mozgássérült, kerekesszékes sportolók speciális igényeit figyelembe vegye, cipzárakkal, egyedi szabásformákkal, a kerekesszék által nem bepiszkítható anyagokkal készítette el a ruhákat. A sportruházatot pedig a szintén magyar tervezőkkel dolgozó Tisza sportruházati vállalat alkotta meg.

 

“Harminckilenc magyar sportoló képviseli majd önöket, képviseli a magyarokat Rióban a paralimpiai játékokon. Kívánom nekik, hogy váljon valóra minden, amit terveznek. Köszönöm nekik a felkészülést, az elkötelezettséget! (…) Szeptember 7-én, a paralimpia nyitóünnepségén büszkén fognak képviselni minden magyart! Kérem, vigyék a hírüket, mondják el mindenkinek és szorítsanak nekik, megérdemlik!” – hangzott el Szabó László, a Magyar Paralimpiai Bizottság elnökének nyitóbeszédében.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top