Aktuális

Fejszével és késsel rontott a vonat utasaira az afgán menekült

Utasokra támadt, és többet közülük súlyosan megsebesített egy férfi Németországban egy regionális vonaton a bajorországi Würzburg közelében. Az elkövető egy 17 éves afgán fiatal volt.

Azonosították a német hatóságok a hétfő este egy vonat utasai ellen elkövetett támadás tettesét. A 17 éves afgán fiatal menekültként, kísérő nélkül érkezett Németországba.

A támadó fejszével és késsel rontott egy regionális vonat utasaira – közben azt kiabálva, hogy Allahu Akbar (Allah a leghatalmasabb) – a bajorországi Würzburg közelében. Három embert súlyosan, egy negyediket könnyebben megsebesített. Lehetséges, hogy a három súlyos sebesült közül többnek az állapota életveszélyes.

A fiatal férfi elmenekült a helyszínről, de egy közelben lévő különleges egység üldözőbe vette. Amikor nekik akart támadni, tüzet nyitottak rá, meghalt.

A rendőrség szemtanúk elmondása alapján úgy véli, magányos elkövetőről van szó – tette hozzá a tartományi belügyminiszter. A fiatal a szülei nélkül érkezett Németországba, Würzburg járásban, egy ochsenfurti létesítményben élt, majd egy családnál helyezték el.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top