Aktuális

És te mit üzennél a fiatalkori énednek?

Milyen jó is  volna, ha tudnánk palackpostát küldeni a múltba! Ha lehetséges volna az időutazás, és adhatnál egy tanácsot a húszéves énednek, mi lenne az?

Hányszor gondoltál arra, hogy ha újrakezdhetnéd az életedet mi mindent csinálnál másképp? Én nagyon sokszor. Sokkal bátrabb gyerek lennék. Kiállnék magamért, megvédeném az érdekeimet és nem hagynám, hogy a nagyszájúak mindig elnyomjanak. Biztosan többet járnék a barátnőmmel tollasozni, és nem félnék elmondani, mire vágyom a lelkem mélyén.

Ha pedig a huszonéves önmagamnak adhatnék tanácsot, két dolog lenne: ne pocsékold az idődet olyan emberekre, akik nem érdemelnek meg, és öleld át anyát sokszor, hadd tudja meg, mennyire szereted.

A most következő tanácsok idős emberektől származnak, akiket arra kértek, üzenjenek valamit ifjúkori énjüknek. Igazán tanulságos mind.

Légy nyitott a kalandokra!

Lola Silvestri mindig is imádott korcsolyázni. Azt azonban álmában sem hitte volna, hogy a hobbijának köszönhetően találkozik élete párjával. A kaliforniai Santa Rosában, a jégpályán ismerte meg későbbi férjét, Larryt, aki oda járt jégkorongedzésre. Két év múlva összeházasodtak, családot alapítottak és 70 csodálatos évet értek meg együtt szeretetben, boldogságban. Lola azt üzenné fiatal önmagának: “őrizd meg a humorérzékedet és ne feledd: a szoros kapcsolat a családtagjaiddal és a barátaiddal a kulcs a hosszú, boldog élethez”.

Sose feküdjetek le haraggal a szívetekben!

Charles és Maude Spann 76 éve házasok, a lányuk szerint a legtündéribb szülők ők a világon és nem mellesleg nagyszerű párt alkotnak. A családi legendárium szerint Charles első látásra szerelembe esett Maude-dal, amikor egy szép nap meglátta a fiús frizurát viselő lányt a templomban. Miután összeházasodtak, beutazták a világot, majd sok-sok évvel később egy családi nyaraláson meg is újították házassági fogadalmukat. És hiába repültek el fölöttük az évek, ők mindig megmaradtak annak az életvidám szerelmespárnak, akik mindig is voltak. Ők egy dolgot üzennének fiatal önmaguknak: “fogadjátok el egymás hibáit, és sose feküdjetek le haraggal a szívetekben!”

És te mit üzennél a fiatalkori énednek?

Fejezd be az iskolát!

Anna Bach nagyon sok mindent mondana egykori önmagának, különösen a dolgok fontossági sorrendjéről. Ha újra fiatal lenne, nagyobb hangsúlyt helyezne a tanulásra, és azt javasolná egykori énjének, várjon még egy kicsit a családalapítással, hogy előbb egy kicsit megerősödhessen anyagilag. “Családot vállalni rengeteg kötöttséggel jár. Mielőtt belevágsz, vegyél egy saját lakást, mert a bérleti díj, amit kifizetsz, eltűnik, és semmi nem marad utána, csak bizonylatok.”

Ne félj kipróbálni új dolgokat! Lehet, hogy karnyújtásnyira vannak tőled a legnagyobb élmények

Phyllis Kepplernek nagyon kalandos élete volt. Újságíróként bejárta a világot Dél-Amerika esőerdeitől a Közel-Kelet sivatagos vidékéig. Járt háborús övezetben, és volt olyan, hogy pici gyerekeivel együtt kellett veszélyes helyekre utaznia. Mégis azt mondja, semmit sem bánt meg. Ifjú önmagát is arra bátorítaná, hogy minden kínálkozó lehetőséget ragadjon meg gondolkodás nélkül. “Ne félj a kockázatvállalástól, és próbálj ki új dolgokat. Ne ragaszkodj mindig a kitaposott úthoz, vágj neki az ismeretlennek! Csináltam néhány fura dolgot az életemben, de semmit nem bánok egy percig sem.”

Ugye milyen felemelő gondolatatok? És te mit üzennél a fiatalkori énednek?

via

Még több életbölcsesség az NLCafén:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top