Aktuális

Az egész várost bosszantja a kutyáival kóborló férfi

Egész Makót bosszantja az a városszerte szemetet gyűjtögető férfi, aki kutyáival póráz nélkül járja az utcákat. Egyik kutyája már megharapott egy idős férfit. Az önkormányzat tehetetlen az ügyben.

Makó egyik városrészében, a környékben élők bosszúságára, szemétlerakót alakított ki az a férfi, aki hulladékgyűjtő körútjaira rendszeresen kutyáit is magával viszi. Az egyik eb korábban egy nyugdíjast is megharapott. Hiába kérték már többször is a kutyáival kóborló férfitól, fejezze be a tevékenységét, mert pokollá teszi az emberek életét, de hiába, az önkormányzat is tehetetlen vele szemben.

A három kutya a Délmagyar információi szerint egy állatvédő jóvoltából megkapta a kötelező oltásokat, és csippel is rendelkeznek, de továbbra is póráz nélkül kószálnak gazdájuk körül. A lap megkérdezte a járási hivatalt, várható-e az ügyben valamilyen intézkedés, ahol azt a választ adták, nem ők az illetékesek az ügyben.

Ugyanakkor azzal egyetértenek, a férfi közterületen köteles lenne pórázon sétáltatni a kutyáit, de a szabály megszegése nem minősül szabálysértésnek, így büntetés kiszabására sincs lehetőség. Az állatokat elvehetnék tőle – többszöri eljárás, nagy számú súlyos szabályszegés esetén –, amelyben a helyi jegyző hozhat döntést, a járási hivatalnak erre hatásköre nincs.

Makó jegyzője szintén úgy nyilatkozott, a férfi ellen nem folyik eljárás, mert azt hivatalból nem, csak állampolgári bejelentésre indíthatnánk meg. Panasz ugyanakkor nem érkezett még hozzájuk. Az ügyben állásfoglalást kérnek a kormányhivataltól, mit tehetnek ilyen esetekben, mert a jogi szabályozás nem egyértelmű.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top