Aktuális

Perel a vallása miatt felfüggesztett muzulmán stewardess

Felfüggesztették állásából, ezért beperelte a légitársaságot egy amerikai muszlim vallású stewardess.

Megtagadta az alkoholos italok felszolgálását egy amerikai stewardess, miután áttért a muszlim vallásra. Az ExpressJet légitársaság azt tanácsolta neki, hogy bízza az alkoholos italokat a kollégáira, ám egyikük inkább bepanaszolta a nőt. Ezt követően a muzulmán légiutas-kísérőt egy évre felfüggesztette a légitársaság, amit ő diszkriminatív döntésnek és az ésszerű vallási alkalmazkodás alapjainak ellentmondónak tart.

Perel a vallása miatt felfüggesztett muzulmán stewardess
Charee Stanley stewardess

“Az amerikai jogrend szerint a vallási alkalmazkodás egészen addig elvárható mindenkitől, amíg ez a különbözőség nem okoz munkahelyi nehézségeket. Nehézségekről pedig nem volt szó, mivel két utaskísérő van minden járaton, és egészen addig működött ez a rendszer, amíg az egyik kollégája be nem panaszolta” – mondta Dawud Walid, az Amerikai–Iszlám Kapcsolatok Tanácsának képviselője.

A nő ügyvédje viszont nyílt iszlamofóbiáról beszél, amit szerinte mi sem bizonyít jobban, mint a panaszban megfogalmazott vádak között a fejkendő és “külföldi írást tartalmazó könyv” említése.

A légiutas-kísérő igazságtalannak tartja, hogy választania kell a vallása és az állása között. A légitársaságot már tavaly bepanaszolta, de kérelmét elutasította a bizottság. Most kártérítést követel.

Forrás: hirado.hu

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top