Aktuális

Pénzbírság helyett póthajat kértek a trükkös csalók

A trükkös csalók ellenőrökként mutatkoztak be az egyik budapesti fodrászüzletben. Elkérték a papírokat, pénzbírsággal fenyegetőztek. Aztán úgy döntöttek, büntetés helyett jó lesz a póthaj is...

A két nő augusztus 8-án, hétfőn a kora délutáni órákban nyitott be az egyik Váci utcai fodrászszalonba. Hamis igazolványt felmutatva ellenőröknek adták ki magukat. A mindenre kiterjedő ellenőrzés során az üzlet vezetőjétől elkérték a szalon hivatalos iratait, az engedélyeket, majd távozásuk előtt nyomatékosan közölték, két nap múlva visszajönnek. Több millió forintos büntetéssel fenyegették meg a fodrászüzlet vezetőjét.

A szalon tulajdonosának gyanús volt az ellenőrzés menete, ezért felhívta a rendőrséget, így két nappal később, augusztus 10-én szerdán a nyomozókkal együtt várta a két álellenőr visszatérését.

Amikor a két nő újra megjelent az üzletben, az ellenőrzéskor talált számos hiányosságra hivatkozva több százezer forintos pénzbírságot szabtak ki az üzletre. A bírságtól ugyanakkor készségesen eltekintettek volna, ha az üzletvezető ingyenesen póthajat készít nekik.

A nyomozók ekkor léptek közbe, és még a fodrászüzletben elfogták, majd a kerületi rendőrkapitányságra vitték a 68 éves H. Lászlónét és az 53 éves V. Máriát. A trükkös csalók ruházatát átvizsgálták a nyomozók, találtak egy rendőrigazolvány-tokot, egy Police feliratú jelvényt, és egy ellenőrzési naplót is.

A két nő ellen a rendőrség csalás vádjával indított eljárást.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top