Aktuális

Nem nyugszanak bele a magyar fiatalok a korrupcióba

Felmérést végzett a Transparency International a magyar fiatalok körében a korrupcióról. Szerintük is súlyos probléma.

A Sziget fesztiválon publikálta a Transparency International legújabb kutatásának eredményét, amit a magyar fiatalok (18–29) közti korosztály közt készítettek a korrupcióról.

A fiatalok döntő többsége – mintegy nyolcvan százalékuk – súlyos problémának tartja a korrupciót. A megkérdezettek fele véli azt, hogy minden politikus megkenhető, és nyolcvannégy százalék szerint nem szabad belenyugodni ebbe.

Nem nyugszanak bele a magyar fiatalok a korrupcióba

A megkérdezettek közel kétharmada úgy véli, könnyebb a boldogulása azoknak, aki korruptak, mint azoknak, akik távol maradnak a húsos fazéktól. A fiatalok a médiától várják, hogy felhívja a figyelmüket a korrupcióra, ám a gyakori korrupciós hírek csak közömbösséget váltanak ki közöttük.

A megkérdezettek korosztálya saját bevallása szerint elsősorban az internetről tájékozódik, hitelesnek a külföldi hírcsatornákat és az online lapokat tartják. A közmédiát ellenben nem tartják annak.

A teljes jelentés itt elolvasható

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top