Aktuális

Undorító alagsorban dolgozták fel a húst – videó

Illegális húsfeldolgozó üzemet talált a NAV egy békési cégnél, mely papíron nem is hússal foglalkozik.

A NAV elektronikus közúti áruforgalom ellenőrző rendszer (ekáer) csoportja egy alagsori garázsban kialakított húsfeldolgozásra alkalmas helyiségre bukkant egy vállalkozásnál, melynek fő tevékenysége a zöldség- és gyümölcs-nagykereskedelem volt.

Innen 302 kilogramm nyers hús, 143,5 kilogramm fagyasztott hús, 76 kilogramm dobozos zsír, 191,2 kilogramm zsír és pörc került elő, melyeket a kormányhivatal munkatársai lefoglaltak.

A húsfeldolgozás során keletkező melléktermékeket, például a csontot, a helyszínen égetéssel próbálta megsemmisíteni a cég.

Az alagsori húsfeldolgozóból különféle hústermékek címkéi is előkerültek, melyek szerint budapesti és debreceni cégek forgalmazzák a termékeket, azonban a címkéken szereplő vállalkozások mindegyike fiktív volt.

A cég több bevallását elmulasztotta benyújtani, a pénztárgép forgalmi adatai csak a bevallott bevételének tizedét mutatták. Több esetben valószínűleg nem teljesítette az ekáer bejelentési kötelezettségét, a bejelentett foglalkoztatottjainak száma nem áll arányban a lebonyolított forgalmának nagyságával, több telephelyének címe fiktív volt.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top