Aktuális

Ismét járható a Szabadság híd, de mégsem az igazi

Határidőben átadták a forgalomnak a Szabadság hidat, közlekednek a villamosok is, a felújítás mégsem az igazi. Félkész betonszigetek rontják a képet, a munkát ugyanis még nem fejezték be.

Ismét járnak a villamosok a Szabadság hídon. Óramű-pontossággal adták a forgalomnak a hidat, amelyen újra közlekedhetnek az autósok is.

Ugyanakkor feltűnt az is, a megállókban zömével régi villamosok állnak meg, a hídon alig közlekednek az új típusú, alacsony padlós járművek, ami igencsak sok embernek okoz gondot. Az is furcsa, hogy az autóktól elvettek egy fél sávot a villamosmegálló kiszélesítésével, ugyanakkor azok széle magas, az akadálymentesítést nem oldották meg.

Vitézy Dávid, a BKK korábbi igazgatója közösségi oldalán írta, erre a területre eredetileg zöld szigeteket terveztek, amelyeknek ugyanakkor nyoma sincs, csupán betont építettek. A BKK arról tájékoztatta az RTL Klubot, a zöldfelületet kezelő cég nem engedélyezte azok kialakítását, mert a karbantartása nagyon nehézkes és a téli sózás egyébként is tönkretette volna a növényeket.

A betonszigetek a zöld csipkés monstrumon egyelőre félkészek, valamilyen megoldás tehát egészen biztosan születik azok befejezését követően. Annak ellenére tehát, hogy határidőben átadták a Szabadság hidat, annak felújítása várhatóan még október közepéig tart.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top