Aktuális

Nadrágja miatt alázták meg az iskolában a 11 éves lányt

Az iskolában mackónadrágra kellett váltania a 11 éves lánynak, mert tanárai szerint alsóruházata "túlságosan kihívó" volt.

A 11 éves kansasi lánynak valószínűleg egyik legpokolibb tanítási napja lehetett az, mikor az otthon összeválogatott outfitjét iskolai mackónadrágra kellett cserélnie. Mégpedig azért, mert tanárai szerint cicanadrágja túlságosan kihívó volt, és nem felelt meg az iskolai öltözködés szabályainak.

Mielőtt bármi történne, ezt viselte a Bella nevű kislány aznap az iskolában:

Nadrágja miatt alázták meg az iskolában a 11 éves lányt

Elméletileg persze lehet cicanadrágot hordani, de a szabály úgy szól, hogy a felsőrésznek megfelelő hosszúságúnak kell lennie ahhoz, hogy eltakarja a lány fenekét. Hiába akarnánk vitatkozni ezzel az eleve szexista és sok kétséget felvető szabályozással, nem is érdemes, mert ez a felső ráadásul még megfelelő hosszúságúnak is tűnik.

Bella édesanyja a Facebookon osztotta meg felháborodott kirohanását az üggyel kapcsolatosan, ahol egyébként azt is kiemelte, hogy mikor bement lányáért az iskolába, a tanárokon olyan szűk nadrágokat látott, hogy még alsóneműjük is jól kivehető volt. 

Mashable

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top