Aktuális

Kisbárányokat segített világra a nyíribronyi kisfiú

És nem csak a szülésben segédkezett, az egyik bárány életét is megmentette a talpraesett 10 éves nyíribronyi kisfiú. Ugye nem csoda, hogy ő most az apró település hőse?! Egy képzeletbeli kitüntetést mi is megszavaztunk a bátor Mikinek.

A tízéves Szabó Miklósra mindenki rendkívül büszke Nyíribronyban, és van is miért. A talpraesett, mosolygós fiúcska ugyanis – aki külsőleg és éles eszével is az Indul a bakterház Regős Bendegúzára emlékeztet – a napokban világra segített három kisbárányt. A történet mégsem ennyire egyszerű.

Ahogy Miki meséli, észrevette, hogy “ellik a jerke, az egyik kisbárány viszont benne maradt a burokban”. Kivette, de nem mozgott… Simogatta, masszírozta a csöppnyi állatot, a bárány pedig egyszer csak rángatózni kezdett. Miki bátorsága még itt sem ért véget, lenyúlt az állat torkába, ahonnan így kifolyt a magzatvíz. Amikor visszament az anyához, akkor látta csak, hogy három kisbárány született. “Ilyet nemhogy én nem láttam soha, de a felnőttek sem.”

A nyáron csokibarnára sült sült, eleven, csillogóan kék szemű kisfiú az ötödik osztályt kezdi csütörtökön. Arra a kérdésre, mi szeretne lenni, ha felnő, elárulta, leginkább a gazdálkodás vonzza, szeret az állatokkal foglalkozni, segédkezni körülöttük.

Nos, úgy tűnik, létezik még kisfiú, akit nem érintett meg a mobiltelefonok és tabletek világa. Mert de jó ilyen történeket olvasni és megosztani…

A tízéves kisfiú segítette világra a kisbárányokat

(SZON)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top