Aktuális

Tagadja a Sunfleur, hogy becsapta volna a cukorbetegeket

A Gazdasági Versenyhivatal 10 milliós bírságot szabott ki a Sunfleur cégre, mert reklámjaiban valótlant állított, és megtévesztette a cukorbetegeket. A Sunfleur máris közleményt adott ki, mely szerint a Versenyhivatal nem tájékoztatott a felülvizsgálati jogról.

A Gazdasági Versenyhivatal súlyosan jogszabálysértő módon járt el a Sunfleur Kozmetikai Kft. ellen indított versenyfelügyeleti eljárásban hozott döntésének nyilvánosságra hozatalakor – írja közleményében Benkó Sándor, a cég ügyvezetője. A Kft. azt kifogásolja, hogy a GVH a még nem jogerős határozatról szóló közleménnyel együtt a felülvizsgálat tényét nem közölte a nyilvánossággal.

Történt ugyanis, hogy szerdán a GVH 10 millió forintos bírsággal sújtotta a céget, mert televíziós reklámjaival 2014 októbere óta jogsértő módon, megalapozatlan gyógyító hatásokkal reklámozta a Medifleur márkacsaládba tartozó, cukorbetegeknek ajánlott termékeit.

A felülvizsgálati kérelem benyújtására 30 nap áll a cég rendelkezésére, amely még le sem járt. A GVH határozatának bírósági felülvizsgálatát is kezdeményezi a Sunfleur, mert úgy gondolják, a GVH alapvető kötelezettsége lett volna, hogy sajtóközleménye megjelentetése előtt érdeklődjön a megbírságolt vállalat felülvizsgálati szándékáról.

Tagadja a Sunfluer, hogy becsapta volna a cukorbetegeket

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top