Szeretnél értesítést kapni?

Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.

Engedélyezem Nem kérem
Aktuális

Teljesen megsemmisítik a Costa Concordia hajóroncsát

Egyetlenegy darab sem marad a 2012. január 13-án sziklazátonyra futott és elsüllyedt Costa Concordia olasz tengerjáróból, a hajó vázának utolsó részeit a genovai kikötőben csütörtökön kezdték el szétszedni.

Megkezdték a Costa Concordia hajóroncsának végleges megsemmisítését. A roncsot négy vontatóhajóval a genovai kikötőnek abba a medencéjébe húzták át, ahol a megsemmisítésre ítélt hajók utolsó darabjait szedik szét. Mint minden más hajó utolsó útján a kikötő szirénája most is megszólalt a tengerjáró búcsúztatására. 

Teljesen megsemmisítik a Costa Concordia hajóroncsát

A Costa Concordiából már csak a legalsó emeletek rozsdás váza áll, ezt is darabokra szedik.

Magyar az áldozatok között

A 114 ezer tonna súlyú, háromszáz méter hosszú tengerjárón mintegy 4230-an utaztak. A toszkán Giglio-szigeténél történt balesetben 32 személy veszítette életét, közöttük a hajón dolgozó Fehér Sándor hegedűművész is. 

Teljesen megsemmisítik a Costa Concordia hajóroncsát

A tengerben oldalára dőlt hajóroncsot 2013 szeptemberében felegyenesítették, majd 2014 nyarán Genova kikötőjébe vontatták. Itt mostanáig tartott a tengerjáró szétszedése, amelynek során több mint 25 ezer tonna újrahasznosítható anyagot távolítottak el a hajóból. A Costa Concordia megsemmisítésének 100 millió eurós költségét is a Costa Crociere olasz hajótársaság állta.     

Börtön vár a kapitányra     

Francesco Schettinót, a hajó kapitányát idén májusban 16 év börtönre ítélte a másodfokú bíróság, örökre eltiltották a közhivatalok viselésétől és öt évre attól, hogy kapitányként dolgozzon. Az ítélet indoklását a bíróság augusztus 31-én közölte.

Címlap

top