Aktuális

Hidegfront vagy napsütés? Ilyen idő lesz az első őszi hétvégén

Az utóbbi hétvégék időjárására gondolva meg sem lepődünk, hogy ismét hidegfront közelíti meg az országot. Mert miért is ne újra a hétvégére romoljon el az idő?! Ennek ellenére úgy tűnik, szeptember első hétvégéjét mégsem az eső uralja majd. Milyen időre számíthatunk? Íme.

A Kárpát-medence időjárását eleinte anticiklon alakítja, melynek peremén észak felől gyenge hidegfront közelíti meg hazánkat. A front lehűlést nem hoz, hatására ugyanakkor kissé megnövekedhet a felhőzet.

Pénteken az ország nagyobb részén napos, gomolyfelhős idő várható. A Nyugat-Dunántúlon és északon helyenként kisebb zápor, sőt egy-egy zivatar is előfordulhat. Este már sehol várható csapadék. A legmagasabb nappali hőmérséklet 26-30 fok között alakul, késő estére 16-22 fok közé hűl le a levegő.

Szombaton a péntekihez hasonló időjárásra számíthatunk. Az éjszakai hőmérsékletek általában 9-15 fok közé süllyednek, de a fagyzugos helyeken ennél kissé hidegebb, a belvárosokban pedig néhány fokkal enyhébb lehet a hajnal. A legmagasabb nappali hőmérséklet szombaton 27-30 fok között alakul. Így igazi nyári időre számíthatunk az első őszi hétvégén.

Vasárnap folytatódik a szeptemberi nyár, estétől ugyanakkor már ismét gyülekezhetnek fejünk fölött a felhők, és egyre több helyen eredhet el az eső. A legtöbb csapadékra a Dunántúlon élőknek kell felkészülniük.

Hétfőn sajnos már az ország nagyobb részén hullik az égi áldás.

Hidegfront vagy napsütés? Ilyen idő lesz az első őszi hétvégén

(MET)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top