Aktuális

Eltűnnek a roamingdíjak, de mégsem

Szó sincs arról, hogy végleg eltűnnének a roamingdíjak, évente ugyanis csak kilencven napig lesz olcsóbb a telefonálás és az adathasználat külföldön.

Új javaslatot tett közzé az Európai Bizottság, melyből kiderült, hogy nem korlátlanul, hanem évente csupán 90 napig élvezhetik majd a roamingdíj nélküli telefonálást és adathasználatot az uniós polgárok – írja a HVG.hu.

Az Európai Parlament a múlt októberben fogadta el azt a jogszabálycsomagot, amelynek értelmében 2017. június 15-én végleg eltűnnek a roamingdíjak.

Egyhuzamban legfeljebb 30 napig lehet majd így használni a többi uniós tagállam mobilhálózatait. A korlátlan csomagokat használókra ez a kikötés nem vonatkozna, ők annyit mobilozhatnának külföldön a hazai árakon, amennyit egyébként is. Azokat sem érinti ez a kikötés, akik naponta ingáznak két ország között, és mindennap bejelentkeznek saját hálózatukra.

via GIPHY

Aki túllépi a kvótát, percenként legfeljebb 4 eurocentet fizet majd pluszban a hívásai után. A díj SMS-enként 1, elhasznált megabyte-onként pedig 0,85 cent lesz – olvasható a cikkben.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top