Aktuális

Paralimpia 2016: visszavonul Sors Tamás Rio után

A 24 éves sportolót nem motiválják már az edzések, úgy érzi, kiégett. Sors Tamásnak a riói a harmadik paralimpiája, az előző kettőn aranyérmes lett 100 méter pillangón, ezúttal is ez a fő száma.

A szerdán kezdődő riói nyári paralimpia után visszavonul Sors Tamás, az S9-es sérültségi kategóriában 100 m pillangón Pekingben és Londonban is aranyérmet nyert úszó – írja a Népszava. Sors a londoni paralimpia óta nem nyert sem vb-t, sem Eb-t 100 m pillangón, és a világcsúcsát is megjavították.

Sors Tamás edzés közben Hódmezővásárhelyen, a Gyarmati Dezső Sportuszodában - MTI Fotó: Koszticsák Szilárd
Sors Tamás edzés közben Hódmezővásárhelyen, a Gyarmati Dezső Sportuszodában
MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

Sokkal könnyebb most nekem, nincs rajtam semmi nyomás. London után nagyon kiégtem, hónapokig még az uszoda közelébe sem mentem, szükségem volt a pihenésre, feltöltődésre. Az is lehet, hogy tudat alatt nem akartam nyerni, bár ezen nem gondolkoztam. Ami biztos: most nincs rajtam semmilyen nyomás, változatlanul az élmezőnyhöz tartozom, de a győzelmi kényszer lekerült a vállamról” – árulta el a versenyeket elmondása szerint jókedvűen és felszabadultan váró paralimpiai sportoló.

Ez az utolsó nagy versenyem, Rio után befejezem. Úgy érzem, sikerült a maximumot kihoznom magamból. Ha Rióban is nyerek érmeket, akkor a csúcson hagyom abba, ha nem lesz érmem, akkor az egy jelzés, hogy ideje befejeznem” – fogalmazott.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top