Aktuális

Hét évig rács mögött marad a szívtelen csecsemőgyilkos anya

Újratárgyalták annak a csecsemőgyilkos nőnek az ügyét, aki még 2013 nyarán gyermekét a szülés után magára hagyta, majd a csecsemő néhány órán belül meghalt.

Ismét hét év fegyházbüntetést kapott az a most 26 éves nő, aki 2013 nyarán közvetlenül a szülés után sorsára hagyta újszülött kislányát, aki néhány órával világrajövetele után meghalt. Azért kellett megismételni az eljárást, mert a Fővárosi Ítélőtábla a korábbi törvényszéki ítéletet hatályon kívül helyezte, mivel tisztázatlannak tartotta, hogy ténylegesen mi okozta a csecsemő halálát: az ellátatlanság, a kihűlés, hirtelen csecsemőhalál vagy reflexes szívmegállás. 

Valóban nehéz kétséget kizárólag eldönteni, mert az anya – aki a végzetes nyáron nevelőszüleinél élt – a szülés után egy pelenkába csavarta kislányát, majd betette a fürdőszobaszekrénybe. Nem szólt senkinek a szülésről, segítséget sem hívott. Később a már halott csecsemőt a kandallóba rakta és a benne lévő papírokat meggyújtotta. A kis test azonban nem égett el, ezért a nő kivette, újabb pelenkába csavarta, és a padláson nejlonszatyrokba bugyolálva egy papírdobozban rejtette el, majd visszafeküdt aludni. 

Az új eljárásban felmerült szakértői nyilatkozatok alapján a bíróság kizárta a reflexes szívmegállás lehetőségét, és bizonyítottnak látták, hogy a kislány a vádlott mulasztása miatt halt meg. Büntetését ugyanúgy hét év fegyházban letöltendő szabadságvesztésben határozta meg a bíróság. A döntés nem jogerős, mert az ellen az ügyész, a vádlott és a védő is fellebbezett. 

A lassan két év óta fogvatartott nő szabadlábon védekezhet, amennyiben az erről szóló végzés jogerőre emelkedik. A törvényszék az előzetes letartóztatás ismételt elrendelése helyett elegendőnek tartotta a lakhelyelhagyási tilalom fenntartását.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top