Szeretnél értesítést kapni?

Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.

Engedélyezem Nem kérem
Aktuális

Paralimpia 2016: Tunkel Nándor erőemelő bronzérmes

Az erőemelő Tunkel Nándor 155 kilós teljesítménnyel bronzérmes lett a 49 kilogrammos súlycsoportban a riói Paralimpián.

Tunkel Nándor erőemelőnk az első, csütörtöki versenynapon szerezte meg a 2016 Paralimpia versenyein induló magyar küldöttség első érmét. A Power Station SE törpenövésű zalaigricei sportolója 28 évesen pályafutása első paralimpiáján vesz részt. Tunkel idén már világkupát nyert Rióban, most pedig hetedikként kezdte meg a versenyzést a kilencfős mezőnyben. Elsőre 150 kilót nyomott, amivel vezetést szerzett. Az első gyakorlatok után aztán a harmadik helyen állt vietnami és jordániai riválisa mögött.

Paralimpia 2016: Tunkel Nándor erőemelő bronzérmes

Másodikra 155 kilogrammot vállalt Tunkel Nándor, ez már nehezebben ment, de a három bíró közül kettő megadta, így érvényes volt a gyakorlat. Ezzel szinte biztossá vált, hogy a harmadik helyen zár, mert a mögötte lévők harmadikra jóval kisebb súlyt vállaltak, az előtte álló két versenyző pedig nagyon messze volt tőle. Harmadikra ugyan nem jött össze a 160 kilós egyéni csúcs, de ezt Tunkel Nándor már nem bánta, mert így is éremmel távozhat Rióból.

  “Sikerült kizárnom a külvilágot, ilyenkor verseny közben én már csak magammal és a súllyal szeretek foglalkozni” – nyilatkozott az eredményhirdetés után Tunkel Nándor. “Edzőmmel titkon számítottunk a bronzéremre, s nagyon boldogok vagyunk, hogy sikerült. A 160 kiló edzésen kétszer már összejött, ezért kicsit fájó, hogy most nem, de a harmadik gyakorlatra fejben kicsit szétestem, mivel már biztos volt a harmadik hely.”

A magyar erőemelő most kisebb pihenőt tart, majd megkezdi a felkészülést a jövő évi, mexikói világbajnokságra, és szeretne ott lenni 2020-ban Tokióban is. A győzelmet 181 kilós világrekorddal a vietnami Le Van Cong szerezte meg – versenyen kívül még a 183 kilót is kinyomta –, a második pedig a jordániai Omar Qarada lett 177 kilóval.

Címlap

top