Aktuális

Tankönyvre nem költheted az iskolakezdési támogatást

Az iskolák megküldték a szülőknek a csekket, amellyel a tankönyvek árát rendezhetik. Sokan a postán szembesültek azzal, hogy az iskolakezdési támogatást nem használhatják fel a tankönyvek kifizetésére. Ez mégis milyen már?

Erzsébet-kártyával nem lehet kifizetni tankönyvek árát. Hiába kapták a szülők az iskolakezdési támogatást, azt éppen a legszükségesebb kiadásra nem fordíthatják. A felsősök tankönyvcsomagja legkevesebb 15 ezer forintba kerül, ami két gyerek esetében dupla ennyi. Csakhogy a postán a csekkbefizetésre nem fogadják el az Erzsébet-kártyát.

Szegeden az egyik postán kisebbfajta botrány tört ki, amikor egy apuka hoppon maradt, fél órán keresztül balhézott a postai dolgozókkal. Felháborodottsága érhető, hiszen igencsak fura, hogy épp arra nem használható fel az iskolakezdési támogatás, amire adják. Sok családnak óriási gond szeptember első napjaiban, ha mélyen a zsebükbe kell nyúlniuk, hogy kifizethessék a tankönyvet, pedig ott lenne rá a pénz az Erzsébet-kártyán.

A Könyvtárellátó Nonprofit Kft. a Délmagyar kérdésére elmondta, a csekkeket a szülők azért nem tudják befizetni, mert az Erzsébet Utalvány Plusz kártyát a Magyar Posta nem fogadja el. Azzal csak olyan POS-terminált üzemeltető üzletekben és hivatalokban fizethetnek, amelyek elfogadóhelyi szerződést kötöttek. Márpedig a postának nincs ilyen szerződése. Állítólag a Kello tavasz óta tárgyal az Erzsébet-kártya kibocsátójával a szerződés megkötéséről, erre a jelek szerint még nem került sor.

Tankönyvre nem költheted az iskolakezdési támogatást

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top