Aktuális

Paralimpia 2016: Osváth negyeddöntős, Sors és Tóth döntős

Sikerrel jutottak tovább magyar paralimpikonok a hétfői versenynapon Rióban: Osváth Richárd kerekesszékes vívó negyeddöntőbe jutott egyéniben, Sors Tamás és Tóth Tamás pedig döntős száz méter gyorsúszásban.

Osváth Richárd négy éve Londonban tőrben (A sérültségi kategóriában) bronzérmet szerzett, akkor mutatkozott be. Idén a riói paralimpián első meccsét a hatos csoportjában 5-3-ra nyerte a francia Romain Noble-val szemben, másodiban viszont 5-4-re kikapott az olasz Alberto Pellegrinitől. Az ukrán Vagyim Cedriket és a kínai Csen Ji-jünt 5-3, 5-3-ra győzte le, ám az utolsó meccsén 5-2-re kikapott a veretlen görög Vaszileiosz Ntunisztól. A két hatos csoport első nyolc versenyzője jutott tovább a negyeddöntőbe, ahová Osváth is befért. 

A szombaton 200 méter vegyesben ezüstérmet szerző Soros Tamás és Tóth Tamás is bejutott a döntőbe az S9-es sérültségi kategória 100 méter gyors számában. Tóth a három előfutam összesítésében a harmadik legjobb időt érte el (57.14 mp), Sors pedig a hetedik helyen került az esti fináléba (57.79). Négy éve Londonban Tóth második, míg Sors harmadik volt. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top