Aktuális

Hortobágyi robbanás: ezért haltak meg a tűzszerészek

Lezárult a vizsgálat a júliusi, tragikus hortobágyi tűzszerészbaleset ügyében.

Elővigyázatlanság is közrejátszhatott a hortobágyi tűzszerészbalesetben. A tűzszerészek egy különleges bombát akartak elszállítani az egyik mentesítési helyszínről, hogy megvizsgálhassanak és a fiatalabb szakembereknek bemutathassanak bizonyos szerkezeti elemeket. Azt gondolták, hogy a szokásos biztonsági intézkedések után ezt megtehetik, de a robbanótest mozgatása végzetesnek bizonyult – írja a Magyar Idők.

Hortobágyi robbanás: elővigyázatlanság okozhatta a tűzszerészek halálát

A négy tűzszerész halálát okozó baleset július elején történt. A balesetet követően Simicskó István honvédelmi miniszter közölte, az elhunytakat hősi halottá nyilvánítják, és miniszter által adható legmagasabb elismerést, a Hazáért érdemjelet kapják.

A lap úgy tudja, a tűzszerészbaleset ügyében kedden délután zárult le a vizsgálat, amiről már aznap értesítették Benkő Tibort, a Magyar Honvédség vezérkari főnökét és Simicskó Istvánt. A vizsgálat eredményéről ma számolnak be.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top