Aktuális

Pluszpénzre pályázhatnak a kezdő tanárok

Ösztöndíjprogrammal segíti a pályakezdő pedagógusok munkáját a kormány. A jelentkezők akár havi hatvanezer forintot is kaphatnak a fizetésük mellé.

Ebben az évben is elindul a Klebelsberg Képzési Ösztöndíj Program, amivel a pedagógus-utánpótlás szeretné biztosítani a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ és az Emberi Erőforrások Minisztériuma. A programra jelentkező tanárok között 680 millió forintot osztanak szét.

Ehhez a jelentkezőnek az általa megjelölt három megye egyikében, a KLIK által megjelölt köznevelési intézményi kör közül választva, főállásúként kell állást vállalnia, és azt tartósan, de legalább az ösztöndíj folyósítási idejének megfelelő időre fenntartania. Aki sikerrel pályázik, már az első félévben 125 ezer és 375 ezer forint közötti támogatást kap.

A pedagógushiány miatt a kiemelten támogatott szakok közé tartozik az informatika-, matematika-, testnevelő, biológia-, fizika-, kémia-, technika-, életvitel- és gyakorlattanár, valamint a természetismeret-környezettan tanárszak.

A KLIK szeptember 30-ig fogadja a jelentkezéseket.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top