Aktuális

Paralimpia 2016: bronzérmes a női párbajtőr csapat

A Krajnyák Zsuzsanna, Dani Gyöngyi, Veres Amarilla összeállítású magyar válogatott bronzérmet szerzett a kerekesszékes vívók női párbajtőr csapatversenyében a riói paralimpia csütörtöki napján.

A magyarok a csoportjukban előbb 45-35-re kikaptak a kínaiaktól, majd ugyanilyen arányban legyőzték a fehéroroszokat, így triójukból a második helyen léptek tovább a riói paralimpián. Az elődöntőben aztán az esélyesebb hongkongiakkal találkoztak, s nem borult a papírforma, 45-34-es sikere után a rivális került a fináléba. A bronzmérkőzésen a lengyelekkel vívtak a magyarok, s óriási csata után 45-44-re nyertek.

Nagyon szoros mérkőzés volt – nyilatkozott a Veres Amarilla. – Ez az első paralimpiám és ez volt az első alkalom, hogy én voltam a befejező ember a csapatban, miután a legerősebb emberünk, Krajnyák Zsuzsa tegnap, a tőr egyéni bronzmeccsen megsérült. Még új vagyok, de sikerült megcsinálnom, hihetetlen!”

Veres Amarilla - MTI Fotó: Koszticsák Szilárd
Veres Amarilla – MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

A két edzőnk elmondta, hogy mit csináljak, és hogyan fejezzem be a meccset. Semmi mást nem kellett csinálnom, mint végezni a dolgomat, szúrni. Csak erre gondoltam. Aztán az utolsó tus után sírva fakadtam. Nagyszerű érzés volt” – fogalmazott Veres Amarilla.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top