Aktuális

A szépség atlasza: egy történet, amit nem lehet megunni

45 ország, több száz káprázatos portré – Mihaelea Noroc a női szépség krónikáját készítve három éve járja a világot. Különböző kultúrák, sugárzóan szép nők és egy-egy személyes kis történet – ebből áll a tabló. Egyszerűen odavagyunk ezért a projektért. Mutatjuk a fotós legfrissebb képeit.

Patricia és Rebecca egy svájci testvérpár, egy év köztük a korkülönbség. Amikor kicsik voltak, sokat csúfolták őket vörös hajuk miatt, ami csak még jobban összekovácsolta őket. Mihaela a zürichi pályaudvaron lőtte róluk ezt a csodálatos portrét.

Magda Bukarestben él, 2005-ben, utasként autóbalesetet szenvedett, akkor került kerekesszékbe. Célja segíteni sorstársainak, hogy a körülményekhez képest a lehető legjobban érezzék magukat a bőrükben. Pár éve rendszeresen szervez eseményeket a szépség jegyében – kerekesszékes főszereplőkkel. Azt akarja megmutatni, hogy ők is lehetnek szépek és tehetségesek, éppen úgy, ahogy az épek. Magda ezeken az eseményeken keresztül már sok nő hitét és önbizalmát visszaadta.

Adelaide 80 éves, 8 gyereke, 15 unokája és 6 dédunokája van. Napközben halat árul, ami megmarad, azt pedig megfőzi a családjának és a szomszédainak. Amikor Michaela találkozott vele Portóban, épp hal-barbecue-t készített nekik. Közben énekel, táncol, és folyamatosan mókázik – hihetetlen életenergiája ragadta meg a fotóst.

Johara Ottanában, egy szardíniai kisvárosban él. A képen régiója népviseletében látható. Egy fesztivál zajlott a szigeten éppen, ezért volt ilyen különlegesen felöltözve.

Az ember ránéz erre a három testvérre, és megtelik a szíve melegséggel. Monica, Francesca és Rosanna Olaszországban él, Mihaela a szülővárosukban, Nápolyban kapta lencsevégre őket, ahova édesanyjukhoz érkeztek látogatóba.

Azerbajdzsán fővárosában, Bakuban készült ez a portré Fidanról. A nő egyike azoknak, akik teljes erőbedobással harcolnak a női egyenjogúságért egy olyan országban, ahol a legtöbb nő nem is lenne hajlandó modellt állni egy fotósnak a férje engedélye nélkül.

Ezt az elegáns hölgyet séta közben fotózta le Michaela Athénban. Bár kommunikálni nem nagyon tudtak, a kép mégis nagyon kifejező.

Ez a kurd nő azért hagyta el szíriai otthonát, hogy megmentse gyermekeit a háború borzalmaitól. Görögországban, egy menekülttáborban készült róla a kép, ahol egy picike sátorban élt akkor férjével és három gyermekével. Rengeteg érzelem kavargott benne: megrémítette, amit Szíriában látott, de boldog volt, hogy meg tudta óvni a gyerekeit. Ugyanakkor szomorú volt és aggódott, mert nem tudta, hol ér véget majd az útjuk.

Anais most Berlinben él, édesapja francia, édesanyja Maliból származik. Maliban fehérnek, Franciaországban feketének mondják Anaist az emberek, ő pedig büszke származására, és imádja, hogy különböző kultúrából származó ősök vére csörgedezik az ereiben.

További csodás fotók Mihaela Noroc Facebook-oldalán is Instagramján.

 

Böngészd még A szépség atlaszát az NLCafén:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top