Aktuális

Nem tűzijátékozhatnak a pozsonyiak

Vége a gondtalan pozsonyi petárdázásoknak és öncélú tűzijáték-fellövéseknek. A fővárosi önkormányzat egyszerűen betiltotta a pirotechnikai eszközök használatát.

Szlovákiában a jogszabályok nem korlátozzák a magáncélú tűzijátékok és petárdák használatát, ellenben Magyarországgal, ahol petárdázni mindig tilos, de az év utolsó napjain a tűzijátékkal kivételt tesznek. Pozsonyban most egy önkormányzati rendeletnek hála tilos petárdázni és tűzijátékozni, még szilveszterkor is. Ezzel Pozsony lett az első város Szlovákiában, amely betiltotta a szórakoztató célú pirotechnikai eszközök használatát. A városatyák úgy vélik, rendhagyó döntésük majd inspirálóan fog hatni a többi önkormányzatra is.

A rendelettel elsősorban az idősebbeket, a terhes nőket és a háziállatokat védenék a zaj okozta stressztől, a tilalom megszegői 500 eurós pénzbírságra számíthatnak. A színházak és a professzionális cégek felmentést kaptak a durrogtatás tilalma alól, így a szilveszteri városi tűzijáték nem került veszélybe.

(bumm)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top