Aktuális

Teréz körúti robbantás: meglepő részlettel állt elő a hajléktalan férfi

Újabb részleteket mesélt a Borsnak az a hajléktalan férfi, aki a Teréz körúti robbantás helyszínén él egy kapualjban, de múlt szombaton éppen nem volt a megszokott helyén.

 “Az esti filmet néztük a szállón, az NCIS egyik epizódját. Éjfél körül volt, amikor az egyik szállós átkapcsolta a csatornát a hírekre. Így tudtam meg, mi történt. Azonnal felismertem a helyemet. Levert a víz, olyan rosszul lettem, mentőt akartak hívni” – mesélte a Borsnak Varga Pál, az a hajléktalan férfi, aki a múlt szombati robbantás helyszínén, egy kapualjban él 16 éve.

 A férfi azt mondja, nagyon rossz állapotban volt, két hete nem evett, ezért péntek este a szállósok kérlelésére ment be velük. Ismeri a megsebesült járőröket, mindig megálltak vele beszélgetni pár szóra.

 A hajléktalan férfi hátizsákját pár hónapja ellopták, azt mondja, a robbantó is pont olyan táskát használt, mint amilyen az övé volt. Szerinte ez nem lehet véletlen. Pált már többször kihallgatták a rendőrök, és DNS mintát is vettek tőle.

Teréz körúti robbantás: meglepő részlettel állt elő a hajléktalan férfi

Teréz körúti robbantáskor megsérült rendőrök állapota folyamatosan javul, már a rendőrnőt is kiengedték az intenzív osztályról. Sem a rendőr, sem a rendőrnő nem emlékszik semmire a történtekből.  A Honvéd Kórházban lábadoznak, 24 órás védőőrizet mellett.

Az ügyben a Központi Nyomozó Főügyészség előre kitervelten, több ember és hivatalos személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettének kísérlete miatt nyomoz soron kívül, nagy erőkkel, a rendőrséggel együttműködve. A rendőrség azt kéri, hogy akinek van bármilyen kép-, videó- vagy hanganyaga a Teréz körúti robbantással kapcsolatban, az az e célra létrehozott oldalon juttassa el nekik.

Olvass még a Teréz körúti robbantásról az NLCafén:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top