Aktuális

Lezárhatják az aluljárókat éjszakára

A lezárás célja a közelmúltban felújított aluljárók állagmegóvása, a rongálások, graffitik megelőzése, az önkormányzati vagyon védelme. A Ferenciek terén már bevált az éjszakai védelem, máshol is ezt tervezik.

A Ferenciek terei aluljáró éjszakai lezárásának tapasztalatai alapján más, a közelmúltban felújított aluljáróknál is bevezethetik ezt a rendszert – írja a Magyar Idők. A lezárás célja a Ferenciek tere esetében a Budapest Közút Zrt. tájékoztatása szerint a közelmúltban felújított aluljáró állagmegóvása, a rongálások, graffitik megelőzése, az önkormányzati vagyon védelme volt. Az itt található metró- és gyalogos-aluljárót – amelyet 2014-ben újítottak fel – szeptember 20-tól a metró üzemidejének zárásától a reggeli üzemidő kezdetéig mindennap lezárják.

Nincs többé ürülékszag

A lezárást a teret és az aluljárót felújító V. kerület polgármestere kezdeményezte a főpolgármesternél, mivel a terület a főváros tulajdona. A lezárás nem eredményez forgalmi fennakadást, mivel a Kossuth Lajos utcán közlekedési lámpás gyalogátkelőhelyen a felszínen is biztosított a gyalogos közlekedés, vagyis az aluljáróra csak a metró üzemidejében van szükség.

Az intézkedés meghozta a hatását: a Ferenciek terei aluljáró napközben rendezett képet mutat, nem terjeng ürülékszag a levegőben, nem borítják gyanús foltok a padlót.

Fent is át lehet menni

Az elmúlt években a gyalogos-aluljáróval és metrókijárattal rendelkező köztereket már mind úgy alakították ki, hogy van akadálymentesített, alternatív felszíni átkelési lehetőség is a téren átfutó közutakon, villamospályán. Ilyen a 4-es metró összes megállója, ahol felszíni átkelési pontok is vannak a téren. Várhatóan 2019 végére vagy 2020 tavaszára újítják fel a 3-as metró vonalán az összes aluljárót.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top